Linjetur til Danmark og/eller Portugal

Hestelinjene ved Fjordane Folkehøgskule har felles turer til Danmark og/eller Portugal.

Danmark - Herning


Danmark2.jpgPå denne skuleturen kan du dyrke hestegalskapen din i fem dagar til ende. Her skal du bli med til Herning og få oppleve hingstekåringa for Dansk Varmblod. Du skal saman med dine medelevar få sjå vakre hingstar som stiller til kåring, og du får mulighet til å sjå dressur- og sprangkonkurranser på elitenivå.

Hingstane som stiller til kåring skal bedømmast på fleire områder. Dei skal blant anna laushoppes, longeres, og lausmønstres. Alt dette kan du være med å sjå på, og kanskje du finner deg en favoritt? Kanskje klarer du å plukke ut den hingsten som går til topps i kåringa.

I konkurransene som arrangeres vil du få oppleve hester, ryttere og ridning med høy kvalitet. Det er deltakere fra flere land i Europa, inkludert nordmenn, som du kan være med å heie frem i forrykende omhoppinger med høy fart og mye spenning. I dressurkonkurransene rides det på nivå fra intermediare helt opp til Grand Prix, hvor du også her får oppleve og beundre flere talentfulle hester og ryttere på banen.

Hvert år blir det arrangert et spektakulært Gallashow. I gallashowet får du oppleve et vidt spekter av stunts, dans, sang, lyd, lys, fart og spenning – alt dette kombinert med imponerende ridning, vakre hester og variert underholdning for alle hestefrelste. Et absolutt høydepunkt for turen til Herning.

Danmark1.jpgPå stedet for hingstekåringen avholdes er det et stort messeområde med over 300 utstillere som tilbyr salg av hesteutstyr. Messen heter «Hest og Rytter» og her kan du finne omtrent alt mellom himmel og jord til deg og hesten din. Shoppingmulighetene er uendelige!

Under oppholdet i Danmark bor vi på et koselig vandrehjem i byen Silkeborg. Her vil du få være med på koselige kvelder med sosiale aktiviteter, leik og moro. Det skal også nevnes at maten på vandrehjemmet er veldig god. Du får hjemmelaget og variert mat, med et svært godt utvalg for alle og enhver.

På tilbakeveien, før vi tar båten tilbake til Norge, besøker vi det største stutteriet i Danmark - Blue Hors. Du får en omvisning på anlegget, og får innblikk i hvordan ting foregår på dette store stutteriet som avler frem mange gode hingster år etter år.

Når turen nærmer seg slutten er du fylt opp til randen med hestlige inntrykk, inspirasjon og motivasjon. Nå kan du glede deg til å fortsette arbeidet med hest og ridning når du kommer tilbake til skolen.

 

 

AA Portugal 17 04.jpg

Linjetur Hestelinja - Portugal

AA Portugal 17 01.jpgDrøymer du om å sitte på ein flott Lusitano som dansar avgårde i ein perfekt passage? Vi reiser til ein førsteklasses rideskule i Portugal. Her får du moglegheita til å prøve på alt i frå dressuren si grunnriding til dei meir avanserte passager og piaff. Uansett kva nivå du er på, vil kombinasjonane av desse vakre, høgt utdanna hestane, og den høge kvaliteten på undervisninga gjere at du utviklar dressurkunnskapane dine.

Ridesenteret er praktisk bygd slik at det er kort avstand frå rommet ditt til stallane, matsalen og til arenaen både innandørs og utandørs. Det er også eit uteområde med soloppvarma svømmebasseng med solsenger som er opent heile året. Dersom du syns at sola er for stert, er der områder med skygge. Sidan det ligg i nærleiken av kysten vil det sjeldan bli for varmt, sjølv i dei varmaste månedane juli og august.

Du bur på ridesenteret og delar rom med 2-4 venner. Romma er enkle, men reine og komfortable. Kvart rom har eige bad og enkeltsenger.

AA Portugal 17 02.jpgTil måltida serverar dei deilig tradisjonell portugisisk mat.

Vi skal også nyte nokre dagar i Lisboa som er hovudstad i Portugal. Her kan du oppleve ein by som er ein av dei eldste i Europa. Lisboa er karakteristisk med bratte bakkar, der det også går trikkar som ein kan følgje. Hostellet vi bur på er ei vakker bygning som tidlegare var den sveitsiske ambassaden.

I Lisboa kan du besøke den lange stranda og bydelen Alfama langs vatnet som deler Lisboa i to,  med storbyen Almada på andre sida av brua. Det er mykje å oppleve i Lisboa.

Vi kan ta ein tur på det gamle slottet Castelo de Sao Jorge, eller vandre i gatene i den eldre bydelen Belem.  Er vi der på riktig dag i veka har vi også moglegheita til å ta ein tur på Thieves Market, ein stor kjent loppemarknad.